Tavuk sote eli turkkilainen kanapata

Pitkästä aikaa viikonloppu kruunataan tässä blogissa reseptillä. Tämä turkkilainen kanapata on tavattoman yksinkertainen mutta hyvistä raaka-aineista tehtynä aina yhtä hyvä, sopii hyvin myös niille, jotka aloittivat vuoden lupauksella laihduttaa tai ainakin keventää. Tämä nimenomainen kanapata on aina meillä miehen tekosia vaikka se onnistuu kyllä ihan paikallisen keittiön saloihin vihkiytymättömiltäkin. Meillä se tehdään näin:


Turkkilainen kanapata

3 kananrintapalaa
4 keskikokoista mehukasta tomaattia pieniksi lohkottuina
1 iso sipuli pieneksi silputtuna
5 keskikokoista melko tulista turkinpippuria ( voi korvata paprikalla)
n. 1 dl öljyä
mausteita
suolaa


1. Leikkaa rintapalat melko pieniksi paloiksi, voit halutessasi marinoida ne etukäteen haluamillasi mausteilla ( meillä pyöriteltiin paloihin mustapippuria ja timjamia), kuumenna öljy suurehkossa pannussa ja lisää sipulit ja turkinpippurit ( tai paprikat).

2. Kun sipuli ja paprikat ovat kuulottuneet, lisää kana, paista kanapalat lähes kypsiksi ja lisää sen jälkeen tomaatit sekä haluamasi mausteet ja hieman suolaa. Jos käytät paprikaa, voit maustaa ruokaa chilirouheella tai halutessasi lisätä pataan maun mukaan hieman tuoretta chiliä, kanapadan tulisuus tulee yleensä turkinpippureista ja ruoka on parhaimmillaan kun siinä on vähän potkua. Muita mahdollisia mausteita jotka käyvät pataan; mustapippuri, valkosipuli ja oregano tai timjami.

3. Tomaattien tulisi olla mehukkaita jotta ruuasta tulee mehevä, laske hieman lämpöä ja anna padan hautua välillä sekoitellen, anna ruuan imeä osa tomaatinmehusta itseensä. On hieman makukysymys kuinka kastikemaiseksi tai kuivaksi padan antaa hautua, jokainen mieltymyksensä mukaan. Tarjoa heti tuoreen leivän kera! Jos haluat tuhdimman illallisen, sopii kanapadan kaveriksi niin riisi, pasta kuin perunakin. Kanapataa voi siis varioida tulisuuden ja mausteiden avulla, jos haluaa voi siihen lisätä myös herkkusieniä, kanan tilalla voi käyttää naudan- tai lampaanlihaa, jolloin ruuan nimi muuntuu et sote nimiseksi lihapadaksi



Hyvää ruokahalua ja nauttikaahan ruuasta viikonloppuna!

Kommentit

  1. näyttää hyvältä! voisinpa vaikka tehdäkin, ilman sipulia

    VastaaPoista
  2. No niin ei muuta kun tekemaan, onnistuu se hyvin ilman sipuliakin ja on yksinkertaista ja hyvaa!

    VastaaPoista
  3. Kiva ohje, pitääpä tehdä tätä sitten Turkissa. On yksinkertainenkin, joten just mun mieleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tama on helppoa ja hyvaa ja ihan varmasti maistuu turkkilaisellekin!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit, jätä kommentti tai laita sähköpostia!

Suositut tekstit